bereikbaarheid-verkeer

06 aug 2015, 10:10

Herewegviaduct komend weekend helemaal dicht

Het Herewegviaduct was al gestremd voor auto’s en bussen, maar het weekend van 8 en 9 augustus kunnen ook voetgangers en fietsers niet via de Hereweg naar de binnenstad. Zij zullen moeten omlopen of -fietsen via bijvoorbeeld het Emmaviaduct.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Al sinds 13 juli wordt er hard gewerkt om het Herewegviaduct in augustus weer een frisse start te geven. De rijbaan krijgt een nieuwe laag geluidwerend asfalt en er komt betere afwatering. Verder worden de leuningen en het metselwerk van de viaduct opgeknapt. Tijdens deze werkzaamheden kunnen fietsers en voetgangers op een aangepaste manier over het viaduct komen.

 

Maar, op zaterdag 8 augustus en zondag 9 augustus is dit niet het geval. Dan kunnen óók fietsers en voetgangers geen gebruik maken van het Herewegviaduct. De viaduct krijg dan over de volledige breedte een nieuwe asfaltlaag en nieuwe belijning. Ook de kruising tussen de Hereweg en Rabenhaupstraat is dan gestremd.

 

Het Herewegviaduct is een essentiële schakel in een van oudsher al belangrijke verbinding vanuit zuidelijke richting van en naar de binnenstad. Dagelijks maken ruim 10.000 fietsers en 15.000 auto's van het viaduct gebruik. De viaduct is dan ook een belangrijke schakel voor bus en hulpverleningsverkeer. Naast de verkeersfunctie heeft de viaduct een belangrijke historische waarde. De natuurstenen trappen en hekwerken zijn formeel beschermd door hun status als monument.