bereikbaarheid-verkeer

21 jun 2014, 08:08

Groot feest voor buurtbewoners oostelijke ringweg rond spectaculaire verplaatsing viaduct

Groot feest voor buurtbewoners oostelijke ringweg rond spectaculaire verplaatsing viaduct

Voor buurtbewoners en geïnteresseerden is er vanmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur een feestelijke gebeurtenis vanwege het inrijden van het nieuwe viaduct op de Oostelijke Ringweg ter hoogte van Kardinge. Gedeputeerde Boumans en wethouder De Rook geven vanmorgen gezamenlijk het startsein, waarna het gevaarte langzaam aan richting de definitieve plek wordt gereden. (Illustratie: zo gaat het straks worden.)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Divers groot materiaal zal aanwezig zijn om het 1.500 ton zware viaduct - dat al die tijd naast de Oostelijke Ringweg in aanbouw is geweest - op haar plek in te rijden.

 

 

Feestelijke sfeer


Bezoekers kunnen de ‘manoeuvres’ waarnemen vanaf de Oostelijke Ringweg aan de Kardingezijde en/of op het Oosterhamrikviaduct dat die dag afgesloten zal zijn voor het verkeer. Het inrijden zal in een feestelijke sfeer plaatsvinden. Verkeersregelaars zien toe op veiligheid.

 

 

Parkeren
Voor bezoekers die met de auto komen, wordt aangeraden de parking bij Kardinge te gebruiken. Fietsers en voetgangers kunnen zowel vanaf de Kardinge- als de Ulgersmaborgzijde de locatie bereiken. De bus met bestemming Kardinge kan die dag ter hoogte van het bedrijventerrein Ulgersmaborg-Noord de Oostelijke Ringweg oversteken naar Kardinge v.v.