bereikbaarheid-verkeer

02 apr 2015, 08:08

Groningen start campagne voor weekend-fietsparkeren bij Hoofdstation

Groningen start campagne voor weekend-fietsparkeren bij Hoofdstation

Binnenkort start de gemeente een promotiecampagne om de extra mogelijkheden van fietsparkeren bij het hoofdstation onder de aandacht te brengen. De campagne richt zich vooral op studenten die op vrijdagmiddag hun fiets bij het station stallen en na het weekend terugkeren van hun ouderlijk huis.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In december 2014 is de stallingscapaciteit bij het hoofdstation fors uitgebreid. De fietsflat kreeg een extra etage met 370 stallingsplaatsen. En langs het van Hallpad zijn 630 stallingplaatsen aangelegd. Daarmee kwam het aantal fietsparkeerplekken bij het hoofdstation op 10.000. Hoewel de drukte bij het station groot blijft, benutten fietsers de nieuwe stallingsmogelijkheden nog onvoldoende.

Ludiek


De problemen zijn het ergst van vrijdagmiddag tot maandagochtend. Daarom plaatst de gemeente oproepen op de websites van de Rijksuniversiteit en Hanzehogeschool. Ook gaat ze fietsers op een ludieke manier wijzen op de nieuwe mogelijkheden. Op twee vrijdagmiddagen krijgen fietsers een attentie voor goed stallingsgedrag.

Borden


Ook plaatst de gemeente borden bij de fietsflat waardoor studenten kunnen zien dat er nog voldoende plek is. Verder komt er onderzoek naar een digitaal signaleringsbord langs het van Hallpad. Toezichthouders gaan fietsers wijzen op de lege plekken. De gemeente gaat de verbeterde informatievoorziening combineren met strengere handhaving zodat fietsen niet op de verkeerde plekken worden gestald. Fout geparkeerde fietsen zijn namelijk hinderlijk voor mensen met kinderwagens, rolstoelers, blinden en slechtzienden.