bereikbaarheid-verkeer

22 apr 2015, 10:10

‘Gratis parkeren in Groninger binnenstad!’: opmerkelijk pleidooi ondernemers

‘Gratis parkeren in Groninger binnenstad!’: opmerkelijk pleidooi ondernemers

Groningen moet de eerste stad van Nederland worden waar het parkeren gratis is in de binnenstad. Dat levert de binnenstad zeer veel extra bezoekers en nieuwe economische impulsen. Dat Groningen parkeerinkomsten mis gaat lopen is dan snel terugverdiend. Groningen wordt daardoor de meest bruisende binnenstad van Nederland. Dat stellen de Groningen City Club en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in het verenigingsblad City Scoop en op de Groninger Ondernemers Courant.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wanneer er dan voor het parkeren niet meer betaald hoeft te worden dankzij een nultarief, zal Groningen opnieuw een bruisende stad worden, waar ondernemingen kunnen groeien, omdat de bezoekersaantallen weer toenemen. Dat is een van de manieren om winkelen weer tot een groot feest te maken en om de concurrentie aan te blijven gaan met webwinkels.

 

Dit betogen de Groningen City Club (GCC) en Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zij komen met dit spectaculaire voorstel als antwoord op een voorstel van de gemeente Groningen om over te gaan tot het invoeren van betaald parkeren op zon- en feestdagen in de binnenstad van Groningen, de Hortusbuurt en Binnenstad-Oost. Een en ander meldt het blad CityScoop van de Groningen City Club.

 

Het hele verhaal op: www.groc.nl