bereikbaarheid-verkeer

17 apr 2015, 09:09

Fietsroute tussen Hoogezand en Groningen flink aangepakt

Fietsroute tussen Hoogezand en Groningen flink aangepakt

Vijf samenwerkende partijen starten samen een project om de verkeersveiligheid op de fietsroute tussen Hoogezand en Groningen te verbeteren. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Aanleiding voor het project is het hoge aantal ongevallen op de route. Uit een enquête kwam daarnaast naar voren dat aanwonenden en weggebruikers zich geregeld onveilig voelen op de fietspaden langs de Rijksweg (N860) en de Energieweg tussen Hoogezand en Groningen.

Voor het veiliger maken van de fietsroute worden er verschillende maatregelen ingezet. Kruisingen en inritten op de route worden aangepakt, weggebruikers worden extra voorgelicht en er komen meer politiecontroles voor verlichting en snelheid.

Het project is een samenwerking tussen de provincie Groningen, de gemeenten Groningen en Hoogezand-Sappemeer, de politie en de Fietsersbond. Het is de eerste keer dat de provincie veiligheid op een fietsroute op deze manier aanpakt.

De maatregelen gaan vanaf 21 april van start. Omwonenden en belangstellenden kunnen dan tijdens de inloopbijeenkomst uitleg krijgen over het project. De bijeenkomst vindt plaats in Hotel van der Valk in Westerbroek tussen 19.30 en 21.00 uur.