bereikbaarheid-verkeer

19 feb 2019, 11:11

Fietsers bij tijdelijke doorgang Helperzoom krijgen ontbijtkoek

Fietsers bij tijdelijke doorgang Helperzoom krijgen ontbijtkoek

De fietsers bij de tijdelijke fietsdoorgang op de Helperzoom zijn dinsdagochtend getrakteerd op ontbijtkoek. Tegelijkertijd zijn ze door Aanpak Ring Zuid gewezen op het feit dat de tijdelijke doorgang straks tien dagen dicht is. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Helperzoom is, zo meldt Aanpak Ring Zuid, voor al het verkeer afgesloten van 20 tot en met 27 februari. Dit is nodig voor de sloop van het Esperantoviaduct. Voor auto’s is de Helperzoom al vanaf 11 februari dicht. Fietsers kunnen nu nog passeren via een tijdelijke doorgang. Dat is vanaf woensdag 9.00 uur niet meer mogelijk. De Helperzoom is op donderdag 28 februari weer open voor alle verkeer.

Fietsers vanuit het zuiden richting centrum en omgekeerd kunnen tot 28 februari gebruik maken van de Verlengde Lodewijkstraat en de fietstunnel bij station Europapark.

De 150 koeken waren in een mum van tijd op. Ook woensdagochtend wordt ontbijtkoek uitgedeeld.

Sloop Esperantoviaduct
Van 11 tot en met 27 februari breekt de aannemer een deel van het Esperantoviaduct af. Dat is het viaduct van de zuidelijke ringweg over het spoor. Dit deel kan worden afgebroken omdat er sinds begin deze maand geen verkeer meer overheen rijdt. Op deze website geeft ARZ regelmatig verslag van de voortgang. De werkzaamheden zijn te volgen via een webcam. Op de plek van het viaduct komt later de nieuwe zuidelijke ringweg. Dit deel van de ringweg wordt verdiept aangelegd en gaat onder het spoor door.

Groningen Gastvrij

Ook afgelopen weekend werden reizigers getrakteerd. Niet op koek, maar wel op appels en muziek. Het ging om reizigers die afgelopen zaterdag de bus in plaats van de trein naar Groningen moesten nemen. Ze werden onderweg verrast met een optreden van muziektheatergezelschap Vals Alarm én er werden appels uitgedeeld.

De actie kwam voort uit het Actieprogramma Groningen Gastvrij dat als doel heeft om de stad tijdens grootschalige werkzaamheden aan weg en spoor aantrekkelijk te houden. Groningen Gastvrij is een initiatief van de Groningse bedrijvenverenigingen, Groningen Bereikbaar, Marketing Groningen en Koninklijke Horeca Nederland.  Het initiatief van zaterdag was een van de eerste in een hele reeks van acties. De bedoeling is om onder andere tijdens stremmingen en grote evenementen het publiek te verrassen met ludieke acties.