bereikbaarheid-verkeer

04 dec 2014, 11:11

En wat komt daar nou tevoorschijn? Het is het nieuwe viaduct bij de Bedumerweg!

En wat komt daar nou tevoorschijn? Het is het nieuwe viaduct bij de Bedumerweg!

Groningen krijgt er aan de noordkant van de stad spectaculaire nieuwe infrastructuur bij. Dat is sinds deze week duidelijk te zien aan de Bedumerweg waar het nieuwe viaduct tevoorschijn komt nu het hout rond het beton wordt weggehaald. Dankzij dit viaduct krijgt Groningen straks ook een de noordkant een fraaie, grootstedelijke entree.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het nieuwe viaduct bij de Bedumerweg, dat pal tegen het bedrijventerrein De Hoogte aan ligt, ziet er ineens heel anders uit nu de ondersteunende 'torentjesconstructie' is verwijderd. Dinsdag werden de laatste verwijderd. Het viaduct krijgt nu een geheel ander professioneel uiterlijk.


Onder het viaduct bevond zich sinds enkele maanden een constructie die het nieuwe viaduct in aanbouw tot nu toe heeft ondersteund.

 Nu het dek van het nieuwe viaduct recentelijk van beton is voorzien, zijn deze ijzeren palen stukje bij beetje weggehaald. Dit werk heeft enkele weken in beslag genomen. Nu wordt het voor de omgeving steeds duidelijker dat het hier om een nieuw 'professioneel' viaduct gaat.

 

Foto’s Jan Berends, Provincie Groningen, zie ook op website bij Flickr voor meer foto’s.