bereikbaarheid-verkeer

31 mei 2015, 21:09

En daar is ie dan: de langste brug van Groningen!

En daar is ie dan: de langste brug van Groningen!

Operatie geslaagd! Sinds vrijdagmiddag is er aan gewerkt om reusachtige onderdelen voor de Sontbrug op de plaats van bestemming te krijgen. Gisteren en zaterdag konden die onderdelen worden gemonteerd. Daardoor is de brug nu weer forse stappen dichter bij de realisatie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Sontbrug wordt met vierhonderd meter de langste brug van Groningen. De nieuwe ligt in het verlengde van de Sontweg en is een nieuwe verbinding over het Winschoterdiep. Daardoor kan verkeer uit het oosten van de provoincie of vanaf Meerstand snel naar Groningen zonder van de zuidelijke ringweg gebruik te hoeven aken. En dat is wel handig, want volgend jaar wordt de zuidelijke ringweg opgeknapt, en dan kan veel verkeer van deze nieuwe route gebruik gaan maken.

 

De brug gaat in september open voor verkeer, en afgelopen vrijdag werden de twee grootste beweegbare onderdelen van 350 ton per stuk op een ponton gehesen op het werkterrein van Machinefabriek Rusthoven.Wethouder Paul de Rook (D66) van verkeer was vrijdag blij met de snelle voortgang van de bouw van de nieuwe brug. “Ik wilde in eerste instantie met de fiets naar deze feestelijke bijeenkomst komen, maar het was moeilijk te bereiken. Het is maar goed dat de voltooiing van deze brug snel dichterbij komt!”


De Rook zei dat de brug goed past in de omgeving en dat het mooie ontwerp opvalt door zijn soberheid. Even later takelde de wethouder als symbool enkele platen richting het ponton.