bereikbaarheid-verkeer

08 mei 2015, 10:10

Dinsdag informatiemarkt extra sneltrein Groningen – Leeuwarden

Dinsdag informatiemarkt extra sneltrein Groningen – Leeuwarden

ProRail, de gemeente Groningen en de provincie Groningen organiseren dinsdag 12 mei een informatiemarkt over het project ‘Extra Sneltrein Groningen - Leeuwarden’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met de huidige dienstregeling rijden er tussen Groningen en Leeuwarden twee stoptreinen en één sneltrein per uur. Alleen kunnen de treinen het aantal groeiende reizigers tijdens de spitsuren niet meer aan. In beide richtingen komt er één sneltrein extra bij.

Met deze nieuwe dienstregeling rijdt er in de toekomst elk kwartier een trein tussen Groningen en Leeuwarden. Ook gaat men aan de slag met de aansluitingen van de trein op de bus.

Om de extra sneltreinen optimaal te laten renderen, worden er maatregelen genomen. Zo komt er bij de overweg aan de Paterswoldseweg een onderdoorgang met een fietspad en een voetpad. Tussen Zuidhorn en Hoogkerk wordt het spoor over een lengte van acht kilometer verdubbeld.

Voor deze ontwikkelingen wordt dus een informatiemarkt georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst zal men het vooral gaan hebben over de nieuwe tunnel bij de Paterswoldseweg. De informatiemarkt vindt plaats in het Augustinuscollege in Groningen.