bereikbaarheid-verkeer

07 feb 2018, 15:03

Commissaris van de Koning op eerste stuk fietssnelweg tussen Groningen en Assen

Commissaris van de Koning op eerste stuk fietssnelweg tussen Groningen en Assen

Commissaris van de Koning René Paas heeft woensdag een stukje gefietst over het eerste stukje fietssnelweg tussen Groningen en Assen. Hij deed dit tijdens een bedrijfsbezoek aan Heuvelman Ibis, dat verantwoordelijk is voor de aanleg van de snelle fietsverbinding.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een aantal weken geleden is gestart met de aanleg van het eerste deel van de fietssnelweg langs het Noord Willemskanaal. Het extra brede fietspad is een initiatief van provincies Groningen en Drenthe en de gemeenten Groningen, Haren, Tynaarlo en Assen. “Met de komst van de fietsroute wordt de bereikbaarheid van Groningen en Assen voor de fietsende forens en scholier veel beter”, aldus de Commissaris van de Koning.

Beter Benutten
De snelle fietsroute is onderdeel van het pakket Beter Benutten in de Regio Groningen-Assen. Dit is een programma waarin het Rijk, de regio en het bedrijfsleven samenwerken om de bereikbaarheid van onze regio over de weg, het water en het spoor te verbeteren. Erik Stuut, algemeen directeur van het Delfzijlster waterbouwbedrijf Heuvelman Ibis: “Het aanleggen van deze fietssnelweg dient via het water van het Noord Willemskanaal te gebeuren. Die manier van werken is ons op het lijf geschreven.”

Een impuls voor het toerisme
De snelle fietsverbinding moet niet enkel voor een goede bereikbaarheid van de Regio Groningen-Assen. “De fietsroute draagt bij aan een duurzame samenleving, stimuleert het toerisme en daarnaast houdt fietsen de mens gezond”, aldus René Paas. “Niets fijner dan op een dag als deze de eerste meters over de fietssnelweg af te mogen leggen.”