bereikbaarheid-verkeer

15 jul 2015, 12:12

Bezoekers tevreden over P+R netwerk rond Groningen; Stad krijgt meer P+R voorzieningen

Bezoekers tevreden over P+R netwerk rond Groningen; Stad krijgt meer P+R voorzieningen

Gebruikers van het P+ R systeem in Groningen zijn te spreken over deze parkeervoorzieningen aan de rand van de stad. Gemiddeld geven ze het cijfer 7,6 aan het bij Groningen en Haren functionerende systeem van P+R, dat de komende tijd ook nog verder zal worden uitgebreid.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Groningen wordt in de rest van het land vaak aangehaald als goed voorbeeld van hoe een P+R-netwerk eruit hoort te zien. De ruime parkeerterreinen, de onmisbare voorzieningen en de combinatie met het openbaar vervoer hebben geleid tot de hoge tevredenheid.

 

Steeds meer forenzen en bezoekers van de binnenstad weten de P+R-terreinen te vinden. Mensen die korter in de stad hoeven te zijn en bereid zijn iets meer te betalen, kiezen vaker voor een van de parkeergarages in de stad. Vooral mensen die lang willen parkeren en kostenbewust zijn, kiezen voor de P+R-terreinen.  Met de bus naar de binnenstad is namelijk erg voordelig: je koopt een eurokaartje (enkele reis 2 euro) of kiest een gezinskaart (6 euro). Daarmee reis je met maximaal vijf personen heen en weer.

 

Door de toename in gebruik van P+R zal het  komende anderhalf jaar meer worden geïnvesteerd in het P+R- netwerk. Meerstad en Reitdiep krijgen een nieuw terrein en P+R Haren wordt uitgebreid.