bereikbaarheid-verkeer

28 mei 2015, 21:09

Bewoners H.L.Wichersstraat: gemengde gevoelens bij aanpak zuidelijke ringweg

Bewoners H.L.Wichersstraat: gemengde gevoelens bij aanpak zuidelijke ringweg

“Het is een ontzettend sociaal buurtje en het woont hier heel erg fijn. Maar er gaat de komende tijd wel van alles veranderen. Er komt een Zuiderplantsoen, en dat is heel erg mooi. Maar of we ooit zo’n leuke sociale straat terugkrijgen: dat is nog maar de vraag’. Dat is de mening van inwoners aan de H.L Wichersstraat in Groningen. Hun straat is een van de straten die straks aanzienlijk van karakter zullen veranderen door de aanpak van de zuidelijke ringweg. Op de website aanpakringzuid.nl is een serie artikelen gewijd aan de vraag wat er precies gaat veranderen in een aantal straten die grenzen aan de zuidelijke ringweg..

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op die website staat niet alleen tot in detail wat alle plannen zijn, maar komen ook inwoners aan het woord over de vraag wat zij van de plannen vinden.

 

In de H.L. Wicherstraat zijn de gevolgen voor de noordzijde en de zuidzijde zeer verschillend. Aan de noordzijde zullen de woningen worden gesloopt, maar wat er met de zuidzijde gaat gebeuren is nog niet exact bekend.

 

Wat de plannen met deze sociale straat precies zijn, en wat de bewoners er van vinden, dat leest u dus op: www.aanpakringzuid.nl