bereikbaarheid-verkeer

13 jul 2015, 16:04

Betere verkeerscirculatie door aanpak rondom Martini Ziekenhuis

Betere verkeerscirculatie door aanpak rondom Martini Ziekenhuis

In de file staan op de Laan Corpus den Hoorn is vanaf binnenkort verleden tijd. De omgeving van het Martini Ziekenhuis ondergaat deze zomer een kleine metamorfose. De bedoeling is dat er een betere spreiding van het verkeer ontstaat en daardoor ook een veel betere doorstroming.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Verkeer vanaf de A7 belandt nu vaak in een file op de Laan Corpus den Hoorn. Door het nieuwe plan krijgen automobilisten verschillende keuzes, waardoor een betere verkeerscirculatie ontstaat. Het project wordt deze zomer in fases uitgevoerd. De parallelweg naast de Van Swietenlaan wordt verlengd en het fietspad wordt omgetoverd tot een rijbaan.

De werkzaamheden die de meeste overlast geven, zijn gepland in de schoolvakanties, als er beduidend minder verkeer is. Dan zal onder andere de Boerhaaverotonde een bypass krijgen voor het verkeer vanaf de A7 naar het ziekenhuis.

Tot en met 23 juli is de Laan Corpus den Hoorn gestremd tussen de A7 en de Paterswoldseweg. Het verkeer wordt dan omgeleid via de parallelweg langs de A7 via het Vrijheidsplein. Uitzondering geldt voor ambulances en hulpdiensten. Die kunnen evenals het personeel en bezoekers van het Martini Ziekenhuis, die gebruik maken van de speciale pendelbussen, gewoon de kortste route nemen.