bereikbaarheid-verkeer

21 apr 2015, 10:10

Nieuwste bruggen van Groningen op weg naar voltooiing - vanavond in reportage uitvoerig in beeld

Nieuwste bruggen van Groningen op weg naar voltooiing - vanavond in reportage uitvoerig in beeld

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Langzaam maar zeker nadert de bouw van twee nieuwe bruggen in Groningen de voltooiing: de Sontbrug en de Noordzeebrug. De bouw van beide bruggen komt uitvoerig aan de orde tijdens een reportage vanavond op OOGTV, van programmamaker Margriet Westerhof. Het betreft aflevering zes in de serie "Komen en Gaan", gewijd aan het verbeteren van de bereikbaarheid van Groningen. Op de foto Sontbrug.

 

Sontbrug

Zo nemen de programmamakers een kijkje bij de bouw van wat de langste brug van Groningen moet worden: de Sontbrug. Deze nieuwe brug gaat de wijk Meerstad met de binnenstad verbinden. Op een mooie zonnige dag volgen ze voorman timmerman Wieger Hulzebos.

Vanaf eind 2015 kunnen fietsers, auto's en bussen over de nieuwe Sontbrug van Meerstad naar de binnenstad van Groningen. Deze brug over het Winschoterdiep verbindt de Bornholmstraat met de Sint Petersburgweg. De brug krijgt een doorvaarthoogte van 3,80 meter en een doorvaartbreedte van 18 meter.

 

Op de brug komen twee rijstroken voor het autoverkeer, een busstrook richting stad en aan de noordkant een fietspad voor twee richtingen en een voetpad. BAM is in opdracht van gemeente Groningen in maart begonnen met de eerste voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de brug.

De werkzaamheden kunt u volgen via twee webcams.
 

 

 

 

 

 

Noordzeebrug
Noordzeebrug

Noordzeebrug

 

De nieuwe Noordzeebrug – aan de noordkant van Groningen, tussen de Bedumerweg en de Eemshavenweg, wordt in twee fasen over de oude brug heen gebouwd, zodat het autoverkeer en de scheepvaart zoveel mogelijk kunnen doorstromen. Met toezichthouder Gerlof Tiemersma en projectmanager Bart Bouma laten de programmamakers zien hoe dat gaat.