wonen

24 okt 2019, 10:10

Woldmeer: kraakhelder recreatiemeer bij Meerstad onder de aandacht tijdens Let’s Gro festival Groningen

Woldmeer: kraakhelder recreatiemeer bij Meerstad onder de aandacht tijdens Let’s Gro festival Groningen

Groningen is al enige tijd een ‘kraakhelder’ recreatiemeer rijker: het bij Meerstad gelegen Woldmeer. Maar nog lang niet iedereen kent het Woldmeer, en daarom krijgt het volop aandacht tijdens het inspiratiefestival Let’s Gro, dat volgende week woensdag begint. Het water is zó helder dat er bier van gemaakt is. Wat is het Woldmeer precies?

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Als woongebied staat Meerstad duidelijk op de kaart. Maar Meerstad groeit uit naar veel meer dan dat. Het wordt steeds meer een recreatiegebied voor Stad en Ommeland. Zo groeit het Woldmeer de komende jaren van de huidige 70 hectare naar 130 hectare. Ook daarna blijft het meer groeien tot het ongeveer net zo groot is als het Paterswoldsemeer en de Hoornseplas samen.

 

Nu weten vooral bewoners en omwonenden van Meerstad het Woldmeer goed te vinden. “Maar het Woldmeer is van iedereen. Tijdens Let’s Gro gaan we op zoek naar mooie inspirerende ideeën om het Woldmeer nog aantrekkelijker maken” aldus wethouder Roeland van der Schaaf.

 

Wie mee wil denken is van woensdag 30 oktober tot en met zaterdag 2 november van harte welkom bij de Fontijnbar op het Waagplein.

 

Het eerste Woldmeerbier ‘Wal & Schip’

 

De waterkwaliteit van het Woldmeer is zo goed dat het na één enkele filtering al drinkbaar is. Een mooie basis voor het eerste Woldmeerbier; een duurzame India Pale Ale (IPA), gebrouwen van water uit het Woldmeer, Noord-Groningse mout, Zuidbroekse cascadehop en gist. Het bier is verkrijgbaar aan de Fontijnbar.