wonen

25 feb 2019, 09:09

Koop een tulp voor noodhulp in Nederland

Koop een tulp voor noodhulp in Nederland

Alle Albert Heijn-winkels in Groningen die bloemen en planten verkopen gaan vanaf 25 februari ook de ‘Tulp voor Hulp’ verkopen. Van iedere bos tulpen die verkocht wordt (herkenbaar aan de Tulp voor Hulp hoes), gaat één euro naar het Rode Kruis in Nederland. De hulporganisatie besteedt de opbrengst van de tulpenactie aan noodhulp. Om bij noodsituaties en calamiteiten in Nederland zo goed mogelijk hulp te kunnen verlenen, zoekt het Rode Kruis nieuwe hulpverleners. De hulporganisatie zorgt ervoor dat alle vrijwilligers goed opgeleid zijn en voorbereid op iedere calamiteit.  

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Rode Kruis verleent in ons land hulp bij noodsituaties, zoals een groot ongeluk, een ontruiming of bij extreem weer. Vrijwilligers zijn getraind om in geval van calamiteiten de professionele hulpdiensten te ondersteunen met medische assistentie of met de evacuatie en opvang van slachtoffers. Ook verlenen hulpverleners van het Rode Kruis EHBO bij grote en kleine evenementen, waarvan op landelijk niveau de Nijmeegse Vierdaagse misschien wel de bekendste is. 

In Groningen, Haren, Ten Boer en Bedum is Rode Kruis afdeling Centraal Groningen actief. Deze afdeling houdt zich behalve met noodhulp en evenementenhulpverlening  ook bezig met o.a. Tracing, Zelfredzaamheid, Fondsenwerving en AED. Bovendien worden er zowel complete EHBO- als reanimatiecursussen geboden. Klik hier voor meer informatie en alle overige activiteiten van Rode Kruis Centraal Groningen.

Op 1 en 2 maart zijn Rode Kruis vrijwilligers aanwezig om meer informatie te geven over de Tulp voor Hulp, noodhulp of andere Rode Kruisactiviteiten. U treft hen  bij de Albert Heijn vestigingen van Haren en Paterswolde en in Groningen in de filialen aan het Helperplein, de Siersteenlaan in Vinkhuizen en in Beijum.