uitgaan

16 nov 2018, 10:10

Theaterfestival Jonge Harten dit jaar 'herkenbaar en ongemakkelijk'

Theaterfestival Jonge Harten dit jaar 'herkenbaar en ongemakkelijk'

Prachtige theatervoorstellingen die een antwoord geven op je meest intieme en persoonlijke levensvragen. Dat is de 2018-editie van het theaterfestival Jonge Harten, met tientallen voorstellingen op soms bijzondere plekken, in een notendop.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vragen die we onszelf allemaal weleens afvragen staan centraal in de voorstellingen bij Jonge Harten. Wat als iemand anders is dan je denkt? Wat is het verhaal van jouw familie? Welke intieme ervaringen houd jij voor jezelf? Wat vind jij van Europa? Welk nummer vergeet jij nooit meer? Naar wie hunker jij? Benieuwd naar jouw antwoorden op deze vragen? Kom dan langs bij Jonge Harten!
Bingewatchen op een andere manier

Jonge Harten is hét negendaagse theaterfestival in Groningen voor iedereen die nieuwsgierig is, weleens wil bingewatchen op een ándere manier, openstaat voor nieuwe ontmoetingen of gewoon samen met vrienden iets bijzonders wil ervaren. Er zijn voorstellingen in theaters en op andere (wellicht voor nu nog onbekende) plekken. Het festival covert herkenbare onderwerpen die dichtbij komen door theatermakers van nu.

Jongste festivaldirecteur van Nederland

Het festival wordt vanaf dit jaar geleid door Marc Maris, de jongste festivaldirecteur van Nederland. Hij wil van Jonge Harten hét theaterfestival maken voor jonge mensen. Een plek waar gebouwd wordt aan een positieve, minder oordelende toekomst. Een toekomst waarin mensen minder tegenover elkaar staan.

"Ik wil van Jonge Harten een festival maken waarin we de jonge mens spiegelen", zegt hij. "Een festival dat voorstellingen laat zien waarin de grote thema's in het leven langskomen en thema's van nu, zoals de liefde, de dood, identiteit, gender, racisme. Een festival waar iedereen welkom is, waar vooroordelen en veronderstellingen onderwerp van gesprek zijn. Een festival waarin je je kunt herkennen. Een festival waar je een fijne avond hebt, maar waar je niet per se altijd krijgt wat je verwacht. Waar je soms ook dingen tegenkomt die je ongemakkelijk maken, maar die toch interessant zijn. Misschien juist omdat ze je ongemakkelijk maken. Herkenning en ongemak dus."

Programma

Jonge Harten vindt dit jaar plaats van 16 tot en met 24 november. Bekijk hier het hele programma.