uitgaan

30 nov 2018, 13:01

Hardlopen in het donker tijdens nieuwe 'Nacht van Groningen'

Hardlopen in het donker tijdens nieuwe 'Nacht van Groningen'

Zaterdagavond 2 maart vindt de www.nachtvangroningen.nl voor de 18e keer plaats. Het jaarlijkse loopevenement – waarvoor de inschrijving vanaf vandaag mogelijk is geworden - door de binnenstad van Groningen is één van de weinige, waarbij alle afstanden in het donker worden afgelegd. Vandaag opent de inschrijving voor het sfeervolle evenement, met speciale acties in de decembermaand!

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Door de Nacht van Groningen vroeg op de loopkalender te plaatsen doet het evenement haar naam echt eer aan. Iedereen loopt zijn afstand in het donker. De organisatie zorgt voor een sfeervol parcours met extra verlichting en muziek, een goede motivatie voor de deelnemers en leuk voor toeschouwers die naar het evenement komen. Daarnaast worden deelnemers opgeroepen om hun eigen lampjes en opvallende kleding mee te nemen om er een bijzonder loopfeest van te maken. De Nacht van Groningen is meer dan alleen hardlopen, op de verschillende punten langs de route kunnen supporters met muziek en een drankje de hardlopers toejuichen!

 

Decemberacties

 

December is de maand met de meeste feestdagen. Daarvoor heeft de organisatie speciale acties bedacht met betrekking tot de Nacht van Groningen! De organisatie zal de komende tijd meerdere acties communiceren naar geïnteresseerde deelnemers. Naast deze speciale acties richt de Nacht van Groningen zich dit jaar ook op bedrijven en studenten. Zo kunnen bedrijven nu samen met collega's of partners zich inschrijven voor de Nacht en genieten zij van een speciaal ontvangst en achteraf een hapje en drankje. Hierbij is er na afloop een mogelijkheid tot een gezamenlijk borrel met zakelijke partners. Studenten kunnen zich vanaf nu inschrijven met korting.  

 

Programma 2 maart

 

Vanaf vandaag kunnen enthousiastelingen zich inschrijven via www.nachtvangroningen.nl. De start en finish zijn voorzien op de Ossenmarkt. Het parcours voert deels door de sfeervolle binnenstad van Groningen en deels door het Noorderplantsoen. De Nacht van Groningen begint zaterdag 2 maart om 20.00 uur met de 5 km loop, vervolgens zullen om 21.00 uur de Halve Marathon (21,1 km) en de 10 Engelse Mijl deelnemers van start gaan. Met tot slot het startschot voor de 10 km om 21.15 uur.