sport

19 dec 2018, 08:08

Oranje Nassau bekert verder via grote zege op VVG

Oranje Nassau bekert verder via grote zege op VVG

In de strijd om de noordelijke districtsbeker heeft Oranje Nassau uit Groningen dinsdagavond de volgende ronde bereikt via een 7-0 zege op stadgenoot VV Groningen. Het was een zogeheten tussenronde om in de derde ronde 32 clubs te komen. Beide ploegen spelen in de Eerste Klasse op zaterdag en nadat Oranje Nassau in de competitie al met 4-1 had gewonnen ging het dinsdagavond iets eenvoudiger.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De treffers waren zeer onevenredig verdeeld over beide helften. Halverwege stond het nog maar 1-0 op sportpark Coendersborg. Dennis Molema tekende halverwege het eerste bedrijf voor de voorsprong. Tien minuten na de pauze maakte Ruendel Martina de 2-0 en was het verzet van VVG gebroken. De ploeg van trainer Gert Haak miste een aantal spelers en wellicht brak dit mede de ploeg op. Aan de andere kant kwam ON steeds beter op schot en viel naar hartenlust aan.

Daar profiteerde topscorer Mitchel Schievels van. Hij produceerde in het laatste kwartier een hattrick, één van zijn drie doelpunten kwam tot stand vanaf de strafschopstip. De andere treffers kwamen op naam van Tyson dos Santos. De beloning voor Oranje Nassau is een thuiswedstrijd in de derde ronde tegen LTC uit Assen. De winnaar van deze confrontatie speelt tegen de winnaar van het duel Helpman uit Groningen tegen LAC Frisia 1883 uit Leeuwarden.