Sport

Bauke Mollema terug aan het front in Tour de France; derde plaats in vijftiende etappe

Bauke Mollema maakte er zondag een mooie koersdag van in Frankrijk. Hij was de hele dag in de aanval en finishte tenslotte als derde in de vijftiende etappe in de straten van Carcassone. Als het aan Mollema ligt wordt de derde en laatste week van de Tour de France een hele leuke. De klimmer is zo goed als hersteld van de rugblessure die hij vorige week zondag bij een val opliep in de rit over de kasseien naar Roubaix. In de Alpen moest Mollema het rijden van een goed klassement loslaten, maar inmiddels is de ambitie om voor ritwinst te gaan helemaal terug.


Leestijd: 1 minuut

'Nibali wordt ploeggenoot van Mollema'
'Nibali wordt ploeggenoot van Mollema'

Voorafgaand aan de vijftiende etappe naar Carcassonne draaide Mollema er niet om heen. Hij wou in de kopgroep zitten. En dat gebeurde. In de finale was Mollema één van de belangrijke pionnen vooraan. Van de 29 vluchters bleven er na het belangrijkste obstakel van de dag,  de beklimming van Pic de Nore, acht over. Met nog ruim zeven kilometer te gaan plaatste Mollema de beslissende demarrage. Hij kreeg Jon Izaggire en Magnus Cort Nielsen mee. De aanwezigheid van de Deen bij het drietal minimaliseerde de kansen op een etappezege drastisch. Cort Nielsen heeft sprintersbenen.

Dat bleek in de straten van Carcassone. Er stond geen maat op. Mollema kon er geen echte versnelling meer uitpersen en moest zich tevreden stellen met de derde plaats. De teleurstelling maakte snel plaats voor tevredenheid. De benen waren al goed en de rug werkt ook steeds beter mee. Er staan nog drie bergetappes op het programma de komende dagen. Mollema wil zeker nog één keer zijn kansen wagen in de ontsnapping van de dag. 'Het was niet goed genoeg om te winnen, maar na mijn rugproblemen van de afgelopen week ben ik blij dat ik terug ben aan het front. Ik zie nog genoeg kansen in de Pyreneeën.'