Donar blijft verliezen in competitie met België

De basketballers van Donar hebben het lastig in de Elite Gold. In de competitie met de Belgische topclubs verloren de Groningers alweer voor de vierde keer op rij. In Martiniplaza was Hubo Limburg United uit Hasselt met 93-85 te sterk.

Het publiek laat Donar niet in de steek

Ondanks dat het sportief in het eerste seizoen na het faillissement verre van rooskleurig gaat blijft het publiek wel komen. Tegen Hasselt waren een kleine drieduizend fans op het duel afgekomen op een op voorhand onaantrekkelijke maandagavond. Ze zagen dat de ploeg van coach Andrej Stimac het vanaf het begin al moeilijk had.

Verdedigend moest de thuisploeg alle zeilen bijzetten om enigszins in de wedstrijd te blijven. Na de eerste tien minuten stond Donar al met 27-18 achter. In de wetenschap dat naast de vaste afwezigen Sam van Oostrum en Jordy Kuiper ook Theo John niet inzetbaar was. Dat kwam de fysieke power niet ten goede. Toch kwam Donar nog een keer terug in de wedstrijd en stond halverwege nog maar drie punten achter; 45-48.

Reboundend was het verschil met 33 om 22 duidelijk in het voordeel van de gasten. In het derde kwart hield de thuisploeg het nog lang vol, maar de machine stokte na 65-68. Limburg United gaf nog wat extra gas en liep weg naar een marge van ruim tien punten. Dat bleek de beslissing in de wedstrijd. John Meeks onderscheidde zich in positieve zin als topscorer met 32 punten.

Met twee overwinningen in zeven duels staat Donar voorlaatste met weinig perspectief op heel veel meer. Komende vrijdag gaat Donar in Charleroi op bezoek bij Spirou Basket.