nieuws

26 jun 2000, 00:12

Zeeuwen rekenen zich rijk met Gronings geld

GRONINGEN - Door een vergissing van een bedrijf in Almere dat acceptgiro’s aanmaakt heeft de Stichting Het Zeeuwse Landschap zich ten onrechte rijk gerekend met Gronings geld

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Stichting Groninger Landschap had de 11.000 begunstigers onlangs een boekje en een acceptgiro voor een vrijwillige bijdrage gestuurd. Per abuis stond op de acceptgiro het gironummer van de Zeeuwse zusterstichting. De Zeeuwen voerden op dat moment een zelfde soort actie en zagen het geld binnenstromen.
De Zeeuwen moeten nu bijna een ton terugsluizen naar de Groningers. “Het was voor hen een domper dat het grootste deel van het geld voor Groningen was”, zegt woordvoerder M. van Roon van Het Groninger Landschap. “Gelukkig hebben we uitstekende afspraken met onze collega’s gemaakt. Als troost hebben we hen een taart toegestuurd.”
Het is bedoeling om de kosten van de taart en de administratiekosten te verhalen op het bedrijf in Almere. Een scherpere controle op de drukproeven van de acceptgiro’s moet herhaling voorkomen.