nieuws

15 feb 2002, 00:12

Wethouder weigert toiletten versneld te bouwen

De Groningse wethouder Willem Smink (PvdA) weigert op korte termijn openbare toiletten te bouwen in de Groninger binnenstad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Smink is bang dat overhaaste bouw het straatbeeld aantast. Ook weigert Smink uitbesteding van munttoiletten aan een bedrijf. Volgens hem heeft de stad Zwolle slechte ervaringen met dergelijke toiletten. Ze zouden misbruikt worden door junks en dealers.
Smink wil pas na 1 juli beginnen met de bouw van de toiletten, die waarschijnlijk voor studentenvereniging Vindicat en voor de Korenbeurs worden geplaatst. Hierdoor zijn de bezoekers van de grote zomerevenementen in de Groningse binnenstad genoodzaakt om gebruik te maken van noodtoiletten.
De PvdA-fractie in de Groningse gemeenteraad toonde zich ‘zwaar teleurgesteld’ met het besluit van Smink. “Het is bijzonder spijtig. Ik vraag me af waarom we niet in staat zijn om een snelle voorziening te treffen”, aldus fractieleider Marjo van Dijken. “Je moet er toch niet aan denken dat die noodtoiletten op de Vismarkt de hele wereld rondgaan.”