nieuws

26 jun 2000, 00:12

Wethouder Schuiling (EZ) kritiseert 'stroperigheid' ministerie V en W

GRONINGEN - Het ministerie van Verkeer en Waterstaat werkt inefficiënt en de besluitvorming is traag en stroperig. De economische ontwikkeling in het Noorden dreigt hierdoor vertraging op te lopen. Dat zegt de Groninger wethouder K. Schuiling (VVD) van Economische Zaken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Schuiling is bang dat de bereikbaarheid van de stad verslechtert als niet snel geïnvesteerd wordt in de infrastructuur. Alleen beletten de lange procedures volgens hem slagvaardig optreden. “Per project moeten wij subsidie aanvragen bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Zeker bij grote en ingrijpende projecten is dit een traag en moeizaam traject.”
Ter illustratie van de “stroperigheid” op het ministerie noemt hij besluitvorming rond de plannen voor het openbaar vervoer in de regio Groningen – Assen. “Na jarenlange studie hadden we een openbaar vervoersplan ontwikkeld. Het ministerie gaat dit onderzoek vervolgens overdoen. Ik kan begrijpen dat ze het onderzoek willen checken. Maar de hele studie overdoen, dat snap ik niet. Het heeft soms iets weg van een vijfjaren plan uit het Oostblok”, vindt Schuiling.