nieuws

27 jun 2000, 00:12

‘Watjes’ in Groningen

Groningse studenten die door hun hoogleraar P. Leeflang van de economische faculteit waren uitgemaakt voor verlegen ‘watjes’, hebben de professor met gepaste munt terugbetaald. Leeflang liet onlangs weten de huidige generatie studenten wel heel erg volgzaam te vinden. Volgens hem slikken de studenten zo’n beetje alles en moet er wel heel wat gebeuren voor ze zich kritisch durven te uiten over toestanden aan de universiteit. Leeflang, die decaan is van de economische faculteit, vond dat de studenten best wel iets zouden kunnen leren van hun voorgangers uit de roerige jaren zeventig die voor elk wissewasje barricades oprichtten. Dat had hij niet moeten zeggen. Want de studenten organiseerden meteen een ‘onderwijsevaluatie’, waar iedereen kon laten weten wat hij van het onderwijs vindt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Daar bleek dat er wel degelijk klachten zijn: onder meer over de werkdruk. Toevalligerwijze ook over het vakgebied van Leeflang, de marketing, waar theorie en praktijk onvoldoende op elkaar afgestemd, aldus de studenten. Ook waren ze boos over wachttijden bij computerzalen en een tekort aan p.c’s.
Professor Leeflang zit overigens niet met de kritiek. Hij hoopt er juist zijn voordeel te mee te kunnen doen in zijn streven de opleiding tot een van de beste in zijn soort te maken