nieuws

30 apr 2016, 12:12

Vismarkt decor voor foto-expositie over vluchtelingen

Vismarkt decor voor foto-expositie over vluchtelingen

Op dinsdag 3 mei, de Internationale Dag van de Persvrijheid, is op de Vismarkt in Groningen een foto-expositie te zien over vluchtelingen die in de stad zijn neergestreken. De expositie wordt georganiseerd door Wereld Pers Foto Groningen in samenwerking met Amnesty International en Home Swiet Home.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het overkoepelende thema van de Internationale Dag van de Persvrijheid is dit jaar 'The Red Line': zit er een grens aan wat je mag schrijven, filmen en fotograferen? En zo ja, waar ligt die grens en hoe beweeg je je op die grens? Wereld Pers Foto Groningen past dit naar eigen zeggen toe op het vluchtelingenthema van de expositie. "Door middel van indringende portretten worden de schijnwerpers gericht op de passies, dromen en talenten die vluchtelingen in Groningen bewegen", aldus de organisatie.

De expositie is op 3 mei van 12.00 uur tot 17.00 uur gratis te bezichtigen op de Vismarkt. Naast de expositie zijn er optredens van onder andere vluchtelingenkoor New Life Choir, stadsdichter Kasper Peters, filosoof Ronald Hünneman en folkmuzikant Jan-Roelof Bathoorn.

Foto: 2016 Wereld Pers Foto Groningen, all rights reserved