nieuws

19 mei 2016, 11:11

Vindicat bezorgd om 'privacy' corpsleden na videobeelden op dak

Vindicat bezorgd om 'privacy' corpsleden na videobeelden op dak

De Groningse studentenvereniging Vindicat is ontdaan naar aanleiding van een video waarop beelden te zien zijn van vrijende leden op het dak van het verenigingsgebouw.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een video met beelden van de sexende leden is de hele wereld over gegaan. Het tweetal bedreef boven op het gebouw de liefde, maar was vergeten dat er een reuzenrad was. Iemand in het reuzenrad filmde het tweetal en plaatste het filmpje van veertien seconden onder meer op Dumpert. Inmiddels heeft de video honderdduizenden mensen bereikt; het werd onder meer gedeeld op de Facebookpagina van de GIC.

Het Dagblad van het Noorden heeft vandaag, donderdag 19 mei, een reactie gevraagd aan Vindicat. Woordvoerder Quirijn de Geus van de senaat van Vindicat laat in dat artikel weten het filmpje ‘heel vervelend’ te vinden.

De Geus laat aan het Dagblad weten geen stappen te willen ondernemen tegen de sexende studenten, ondanks het feit dat het dak normaliter onbereikbaar is voor Vindicat-leden. Belangrijker dan maatregelen tegen de twee studenten vindt ze de ‘bewaking van de privacy van de twee corpsleden’, aldus het Dagblad van het Noorden.