nieuws

12 jun 2012, 08:08

Verkeersmaatregelen in Groningen bij wedstrijd Nederland-Duitsland

In verband met de wedstrijd Nederland- Duitsland tijdens het EK komt de gemeente Groningen met speciale verkeersmaatregelen, woensdagmiddag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het betreft een aantal verkeersmaatregelen rond het Ciboga-terrein in verband met het vertonen van de voetbalwedstrijd Nederland-Duitsland op woensdagavond 13 juni en die van Nederland-Portugal op zondagavond 17 juni.

Beide wedstrijden zullen op het Ciboga-terrein op grote beeldschermen worden vertoond. Dat zal naar verwachting vele duizenden bezoekers trekken.

Op 13 en 17 juni wordt het fietspad aan de Kolendrift vanaf 18.45 uur afgesloten. Dit is twee uur voor aanvang van de wedstrijd. Hierdoor heeft het publiek de ruimte om naar het evenemententerrein te gaan. De afsluiting duurt naar verwachting tot een uur na het einde van de wedstrijd.

De afsluitingen gelden ook voor de Bloemstraat, Turfsingel O.Z. en NZ, het Boterdiep (gedeelte tussen de Pijpstraat en de Turfsingel), het gedeelte tussen de W.A. Scholtenstraat en de Spilsluizen N.Z en de Spilsluizen N.Z tussen de Turfsingel N.Z. en de Nieuwe Ebbingestraat.

Voor een goede in- en uitstroom van het publiek wordt omwonenden van het Ciboga-terrein geadviseerd hun auto - op dagen waarop de wedstrijden van Oranje op megaschermen vertoond worden - op een andere plaats te parkeren.

Informatie over het EK in Groningen staat op

www.groningen.nl/evenementen