nieuws

11 mei 2016, 13:01

Primark gaat dinsdag open; gemeente zet fietsstewards in vanwege verwachte drukte

 Primark gaat dinsdag open; gemeente zet fietsstewards in vanwege verwachte drukte

De gemeente Groningen zet volgende week dinsdag, tijdens de opening van Primark aan de Westerhaven, fietsstewards in. Zij zullen de bezoekers helpen bij het vinden van een geschikte stallingsplek. Vanwege de verwachte drukte worden er die dinsdag tijdelijke extra fietsvakken ingericht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens de recente opknapbeurt van de Westerhaven heeft de gemeente, verspreid over het gebied, met grijze stenen nieuwe parkeervakken voor fietsen aangelegd. Deze fietsvakken zijn op plekken aangelegd waar ze niet alleen aantrekkelijk zijn om te gebruiken, maar ook zo weinig mogelijk overlast veroorzaken voor het winkelend publiek. De fietsvakken aan de Westerhaven bieden ruimte voor in totaal 450 fietsen. Volgende week dinsdag komen er zes extra stallingsplaatsen bij.

Ook zet de gemeente dan fietsstewards in. Het is de eerste keer dat de gemeente dat doet. De gemeente zal dit jaar fietsers vaker gaan wijzen op de goede stallingsmogelijkheden die er in en rond het stadscentrum zijn. Uit onderzoek blijkt dat mensen het stallen van de fiets als een probleem ervaren. Daarom zal de gemeente het publiek op diverse manieren gaan wijzen op de plekken waar mensen hun fiets kunnen parkeren