nieuws

03 mei 2016, 10:10

The Walkthrough: uniek hardloopevent langs en door Groningse gebouwen

The Walthrough is een uniek hardloopevenement op 3 juni, die de deelnemers dwars door bekende Groningse gebouwen voert. Van het Provinciehuis tot het Stadhuis en van de Traverse bij het Hoofdstation tot het Feithuis. Sport en architectuur komen hier bij elkaar. Organisaties openen graag hun deuren voor The Walkthrough.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Groningen is een toeristische stad met vele bijzondere panden. Elk met een eigen verhaal. En dat moet tijdens The Walkthrough duidelijk worden. Je komt dan ook op plaatsen waar je normaal niet snel zult komen, laat staan met de hardloopschoenen aan. Een unieke kans om Groningen te ontdekken.

Onder de locaties zijn ook het Sterrebos, het Hoofdstation, de locatie Zuiderdiep van de gemeente Groningen, de Folkingestraat, het UMCG, de bouwplaats van het Forum en de finish is op het Ebbingekwartier.

Bij het hardloopevenement gaat het niet zozeer om het neerzetten van de snelste tijd. De lopers kunnen de route van zo’n 6,5 kilometer afleggen in hun eigen tempo. Even stilstaan bij de Groningse pracht en praal is dan ook geen probleem.

De organisatie verwacht zeker zo’n 2000 lopers. Aanmelden kan nog steeds via de site van The Walkthrough.