Nieuws

Studenten-sneltest Groningen: “Eerste stap richting normaler leven op universiteit”

Onder studenten van Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool is veel belangstelling om zich voorafgaande aan een tentamen op Zernike eerst te laten testen op corona.


Leestijd: 1 minuut

Tot nu toe heeft ongeveer 25 procent van de studenten die sinds januari werden uitgenodigd om een coronatest te doen in de snelteststraat op Zernike voorafgaand aan een tentamen zich daar ook gemeld, zo schrijft vandaag de Universiteitskrant.

In totaal hebben 323 studenten van RUG, Hanzehogeschool en Noorderpoort College zich laten testen voorafgaande aan een tentamen. Wie negatief test kan uiteraard geen fysiek tentamen doen. De RUG laat weten trots te zijn op het feit dat Groningen het eerste centrum voor hoger onderwijs is waar dit is gerealiseerd.

Woordvoerder Riepko Buikema laat de Ukrant weten blij te zijn met de reacties van de studenten die zich eerst lieten testen. Deze studenten zien het sneltesten voorafgaande aan een tentamen als eerste stapjes richting een normaal leven op de universiteit.

Nu de test gunstige resultaten heeft opgeleverd wil de RUG de proef uitbreiden. Uiteindelijk kunnen 450 studenten per dag worden getest.

Eerder, in januari, bracht minister van Engelshoven van onderwijs een bezoek aan Groningen om zich op de hoogte te laten stellen van de proef met de sneltest-straat. Zij liet toen weten dat het hele land een voorbeeld zou kunnen nemen aan de Groningse proef om studenten te testen voordat ze tentamen doen, of in een volgende fase voordat ze naar college gaan.