nieuws

25 sep 2018, 08:08

Sergio Padt levert aanvoerdersband in; geen straf van FC Groningen zelf

Sergio Padt levert aanvoerdersband in; geen straf van FC Groningen zelf

FC Groningen-doelman Sergio Padt heeft zijn aanvoerdersband ingeleverd. Dat heeft Padt gedaan nadat hij zondagavond opgepakt was op het station van Kropswolde. De keeper kon geen geldig vervoersbewijs laten zien en maakte naar verluidt vervolgens amok tegen de conducteurs. Er zijn twee aangiftes gedaan tegen Padt. Het gaat om mishandeling en bedreiging.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Padt kwam maandagmiddag vrij na verhoor door de politie. De gewezen aanvoerder gaf later op de dag aan onder invloed van alcohol geweest te zijn. Hoeveel hij na afloop van de met 3-1 verloren wedstrijd tegen AZ gedronken had bleef onduidelijk. De 28-jarige speler heeft uiteraard spijt van zijn gedrag en vindt dat hij zich meer dan onwaardig heeft gedragen. Padt vindt dat hij een voorbeeldfunctie heeft en dat hij daar onzorgvuldig mee omgegaan is. 'Ik ben ontzettend dom geweest.' Daarom heeft hij na ruim twee jaar de aanvoerdersband ingeleverd. En moet Padt, zoals hij het zelf aangaf, nu op de blaren zitten.

Van de club zelf krijgt Padt geen straf. Door alle media aandacht is de keeper al diep door het stof gegaan is de mening van de clubleiding en daarmee voldoende gestraft. Daarnaast is de club van mening dat hetgeen Padt overkomen is plaatsvond in privétijd. Volgens algemeen directeur Hans Nijland is het aan het Openbaar Ministerie om uiteindelijk tot een strafmaat te komen. Dit alles betekent dat Padt donderdagavond normaal gesproken onder de lat staat in de bekerwedstrijd tegen FC Twente.