nieuws

05 dec 2019, 10:10

SchoenenZaken moet drank uit winkel halen; klanten helpen met oplossing

SchoenenZaken moet drank uit winkel halen; klanten helpen met oplossing

Ambtenaren van de gemeente Groningen hebben de eigenaren van SchoenenZaken op de vingers getikt: er staat sterke drank in de winkel, en dat mag niet. Hoewel de flessen er puur staan ter decoratie zijn de gemeenteambtenaren onverbiddelijk: als de flessen niet uiterlijk vrijdag uit de winkel zijn, volgt een boete. Voor de eigenaren zat er dus niks anders op dan de flessen rum, whiskey en Berenburg weg te halen. Een oplossing voor de lege plek achter de toonbank is er ook al.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De eigenaren van SchoenenZaken meldden de actie van de gemeente woensdag op Facebook en deden meteen een oproep: “We hebben gelukkig geleerd om in oplossingen te denken, dus wie heeft er van deze mooie "flessen kokers" staan (leeg) die wij mogen gebruiken ter decoratie?”

Volgens Joël Timmerman werden hij en de twee andere eigenaren overspoeld met verontwaardigde reacties én een heleboel lege kokers. “Echt vet tof”, reageert Joël, die zegt minstens vijftig reacties en minimaal evenzoveel kokers te hebben ontvangen.

Het probleem van de lege plek achter de toonbank is dus opgelost, maar daarmee is de kous voor de ondernemers nog niet af. “Het gaat ons vooral over de manier waarop dit gaat”, reageert Joël. “Niemand van de gemeente heeft hierover contact met ons opgenomen.”

Joël gaat binnenkort samen met Erik Bos, voorzitter van de Groningen City Club, in gesprek met wethouder Paul de Rook. “De wet kunnen we niet veranderen, maar we kunnen wel afspraken maken over hoe ondernemers en politiek in de toekomst het beste kunnen communiceren over dit soort zaken.”