nieuws

04 nov 2001, 00:12

Rijksuniversiteit Groningen laat reclame verwijderen

De Rijksuniversiteit Groningen gaat paal en perk stellen aan de oprukkende commercie en heeft meteen gelast dat een reclamezuil wordt verwijderd. Dat meldt vandaag de Universiteitskrant (UK)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het bericht in de Universiteitskrant gaat het College van Bestuur duidelijke regels stellen omtrent reclame-uitingen op de universiteit. Met onmiddellijke ingang moet daarom een multi- mediazuil uit de Universiteitsbibliotheek worden verwijderd. Op deze zuil staat in de ogen van het College van Bestuur veel te veel reclame.
Dat de RUG maatregelen neemt tegen de reclame-uitingen is uiteindelijk een gevolg van een studentenactie eerder dit jaar. Daarbij besloten studenten bij de opening van het Academisch Jaar de aula te bezetten uit protest tegen de toenemende commercie. Die actie van de studenten lijkt een ‘eye-opener’ te zijn geweest, zo schrijft de UK, want het College van Bestuur ziet nu ook in dat het niet te gek moet worden. Het College van Bestuur heeft nu een brief gestuurd aan de Universiteitsraad. Daarin stelt het College dat de commercie geen invloed mag krijgen op het onderwijs. Zo mogen er nooit bedrijfslogo’s komen op readers of proefschriften. Ook de collegekaart moet reclamevrij blijven.