nieuws

04 mei 2016, 10:10

Politie zoekt getuigen van gewelddadige straatroof A-brug

Politie zoekt getuigen van gewelddadige straatroof A-brug

De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof zaterdagochtend 10 april op de A-brug in Groningen. Hier werd rond 6.25 uur een 53-jarige Groninger ernstig mishandeld en beroofd van zijn tas.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De man verliet rond 06.00 uur alleen het café en liep naar huis. Op de A-brug werd hij van achteren aangevallen waarbij zijn tas, met daarin zijn portemonnee, werd afgepakt. De verdachte zette de achtervolging in, maar moest dit bekopen met een aantal klappen waardoor hij ten val kwam. Liggend op de grond trapte de verdachte nog een paar keer op hem in. De verdachte rende hierop weg in de richting van de Reitemakersrijge.

Volgens het slachtoffer werd hij beroofd door een man die hij eerder die avond in café De Rits aan de Pottebakkersrijge ontmoet had. De twee zijn vanuit het café nog naar de pinautomaat aan de Westerhaven gelopen om samen te pinnen.

De verdachte is volgens de politie een blanke man met blond haar van ongeveer 45 jaar oud en rond de 185 cm lang. Verder had hij een ongeschoren gezicht van een paar dagen. Hij droeg een spijkerbroek en een trui met meerdere gekleurde banen erop en een zwarte nylon jas.

Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.