nieuws

02 dec 2016, 10:10

Politie verspreidt beelden van Groningse inbreker

Politie verspreidt beelden van Groningse inbreker

De Groningse politie heeft beelden openbaar gemaakt van een man die verdacht wordt van een woninginbraak aan de Bottemaheerd op 4 november. Daarnaast brak hij op 7 november de betaalautomaten in het washok van een studentenflat aan de Populierenlaan open.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Na de inbraak aan de Bottemaheerd werd de man gefilmd in een pandjeshuis in de stad. Hij probeerde daar buitgemaakte goederen te verkopen. Toen de inkoper aangaf niet geïnteresseerd te zijn, dumpte de verdachte de buit in een prullenbak in de buurt.

Drie dagen later werden bij een studentenflat in Selwerd de betaalautomaten van een aantal wasmachines opengebroken en leeggeroofd. Een bewakingscamera legde de dader vast.

Het bleek om dezelfde man te gaan die ook was gefilmd in het pandjeshuis. De politie hoopt dat mensen die de man herkennen zich melden.

Signalement
Op de beelden is een blanke jongeman te zien. Hij was op beide dagen gekleed in een zwarte driekwartjas met capuchon, een blauwe spijkerbroek, bruine schoenen en een baseballcap met de witte rand en een wit logo.