nieuws

13 mei 2016, 13:01

Pinksteren: erop uit in Groningen

Pinksteren: erop uit in Groningen

Tijdens Pinksteren is er in Groningen genoeg te doen. Lekkerbekken kunnen hun hart ophalen op een foodfestival of een van de vele streekmarkten en in zowel Zoutkamp als Delfzijl is het een paar dagen lang achter elkaar feest.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het MultiCulinair Food Festival, van 14 tot 16 mei op het Bernouilleplein in de stad Groningen, wil lekkerbekken laten kennismaken met de Nederlandse culinaire cultuur. Dat betekent niet dat er alleen Hollandse lekkernijen te koop zijn; er zijn gerechtjes uit alle keukens van de wereld, van Surinaams tot Grieks en van Indisch tot Amerikaans. De jongste bezoekertjes kunnen zich uitleven op een springkussen, terwijl bands en dj’s ondertussen voor een extra gezellige sfeer zorgen.


Gezond en lekker eten wordt steeds populairder en daarmee schieten ook streekmarkten als paddenstoelen uit de grond. In de maand mei zijn er onder andere in Leek (7 mei), Leens (21 mei), Middelstum (28 mei) en Groningen (14 mei) markten waar verse producten uit de omgeving te koop zijn.


Tijdens Pinksteren is het in Delfzijl niet twee maar zes dagen lang groot feest. De Pinksterfeesten in de havenstad zijn dan ook niet voor niets wijd en zijd bekend. De festiviteiten starten woensdag al met een kermis en Jaarmarkt en de daarop volgende dagen staat het programma vol met optredens van bekende Nederlandse artiesten, livemuziek, kermis en tentoonstellingen. Tijdens het populaire Akzo Nobel Dijkfeest, op tweede Pinksterdag, beklimmen onder andere Kenny B, Frans Bauer en Denny Christiaan een optreden.


Het vissersdorp Zoutkamp staat van 13 tot en met 16 mei in het teken van het jaarlijkse Pinksterfeest. Bijzonder: het is een van de weinige keren per jaar dat vrijwel de gehele Zoutkamper vloot ‘binnen’ ligt. De boten zijn feestelijk versierd. Tijdens het evenement staat Zoutkamp bol van activiteiten, voor zowel jong als oud. Op en rond het dorpsplein is er kermis en in de cafés en in de binnenhaven klinkt live-muziek. Ook zijn er allerlei demonstraties, markten, wedstrijden en ‘visserijspelletjes’. 

www.toerisme.groningen.nl