nieuws

27 jun 2000, 00:12

Openbare Bibliotheek geteisterd door geldgebrek stuurt bedelbrieven

De openbare Bibliotheek in Groningen wordt geplaagd door geldgebrek. Omdat er te weinig steun is van de overheid heeft de bibliotheek massaal bedelbrieven rondgestuurd in de hoop van leden wat extra geld binnen te krijgen. Dat meldt vanmiddag het Nieuwsblad van het Noorden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De openbare bibliotheek in Groningen heeft tienduizenden ‘bedelbrieven’ gestuurd naar haar leden in de hoop zo wat extra inkomsten te krijgen. De directie van de openbare bibliotheek hoopt zo een bedrag van ongeveer 50.000 gulden binnen te krijgen. Dat is op een totale omzet van 13 miljoen gulden niet veel, maar het geld kan toch leuk gebruikt worden voor nieuwe initiatieven.
Directeur mevr. G. Schuurmans-Aelberts laat in het Nieuwsblad van het Noorden weten dat de nood bij de bibliotheek hoog is. De bibliotheek heeft een tekort van twee ton per jaar en de gemeente wil daarbovenop nog eens 250.000 gulden bezuinigen. Wel wil de gemeenteraad voor die bezuiniging een stokje steken, maar formeel is het plan nog niet van de baan.