nieuws

07 nov 2018, 10:10

Oma's Soep, AvHaal, FitGaaf! en Connor Sports winnen Groningse Ondernemers Challenge

Oma's Soep, AvHaal, FitGaaf! en Connor Sports winnen Groningse Ondernemers Challenge

Tijdens de Promotiedagen in MartiniPlaza vond dinsdagmiddag de prijsuitreiking plaats van de Groningse Ondernemers Challenge 2018. Wethouder Roeland van der Schaaf reikte in totaal vier prijzen uit: drie vakjuryprijzen en één publieksprijs. De drie vakjuryprijzen van 5000 euro gingen naar Oma's Soep, AvHaal en FitGaaf!. Marlon Connor van Connor Sports mocht voor zijn project 'Move Together' de publieksprijs (1000 euro) in ontvangst nemen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

De vakjury bestond uit Claudia van Orden (docent en onderzoeker sociaal ondernemerschap en maatschappelijke impact aan de Hanzehogeschool), Sanne Jonkers (oprichter van Werkpodium Kraack en 1 van de 3 winnaars van 2017), Carolien de Bruin (oprichter van C-change in Amsterdam én 'Alumna van het jaar 2018' van de RuG) en Stefan Wobben (mede-oprichter van Concept 7 en Srprs.me en co-auteur van het 'Handboek betekenisvol ondernemen'). Samen beoordeelden zij de twaalf plannen die het tot de finale van de Groningse Ondernemers Challenge hadden geschopt.

Groningse Ondernemers Challenge
Afgelopen voorjaar schreven in totaal zeventig ondernemers zich met een eerste idee in voor de Challenge. Zij werden vervolgens ondersteund om hun idee uit te werken tot een definitief projectplan met begroting. Dertig ondernemers slaagden er in om tot zo'n projectplan te komen en dat te laten beoordelen door een team van de gemeente Groningen en Buro Bries, uitvoerder van de Challenge. 24 projectplannen ontvingen uiteindelijk 50 procent financiering van hun projectbegroting.

De ondersteuning van de deelnemers bestond -naast de financiering- uit persoonlijke feedback, workshops en netwerksessies met betrokken ambtenaren van de gemeente Groningen. Alles met als doel om de grootst mogelijke maatschappelijke impact te laten realiseren. En ook de komende tijd zullen alle deelnemers nog verder ondersteund worden en zal ook werk gemaakt worden van het meten van de behaalde maatschappelijke impact.

Foto: Luyda Stinissen