Nieuws

NS: 'Hoofdstation Groningen is het mooiste station van Nederland' (VIDEO)

Het Hoofdstation Groningen is door de NS verkozen tot het mooiste station van Nederland. Het Hoofdstation kreeg in een landelijke publieksstemming – met afstand – de meeste stemmen.


Leestijd: 1 minuut

NS: 'Hoofdstation Groningen is het mooiste station van Nederland' (VIDEO)
NS: 'Hoofdstation Groningen is het mooiste station van Nederland' (VIDEO)

Groningen won dus overtuigend. Het historische station van Valkenburg pakte een mooie tweede plaats op de voet gevolgd door Rotterdam Centraal. In totaal konden acht stations meedingen naar deze prestigieuze eretitel. ​​​​​​​

"Wij wisten natuurlijk wel dat Groningen een prachtig station heeft, maar dat onze reizigers dit ook met zovelen vinden, is echt fantastisch!", zegt Assistent Stationsmanager Erik van Willenswaard in een reactie op de site van de NS. 

Groningen kreeg in totaal ruim 33% van de stemmen op haar naam. Runner-up is het historische station van Valkenburg dat met 16% van de stemmen grote namen als Rotterdam Centraal (14%), Amsterdam Centraal (11%) en Utrecht Centraal (9%) achter zich wist te houden. "In totaal hebben meer dan 10.000 mensen een stem uitgebracht en dat geeft aan dat deze verkiezing leeft onder onze reizigers", aldus de NS. 

Eerste verkiezingen
Dit jaar werden deze verkiezingen voor het eerst gehouden. Het idee kwam van Gerjan Vasse, Social Media Manager van NS: "Stations zijn meer dan een plek waar je naar binnen rent om in de trein te springen en omgekeerd weer eruit na aankomst (meestal kijkend op je mobiele telefoon). Wij vinden dat je best stil mag staan bij de bijzondere en soms historische aspecten die een station heeft te bieden. Bovendien zijn de stations steeds gastvrijer geworden en inmiddels vaak een plek om bijvoorbeeld te vergaderen, mensen te ontmoeten of te winkelen. Met deze verkiezing zien we dat stations wel degelijk leven onder onze reizigers en bezoekers, dus we overwegen zeker om dit volgend jaar nogmaals te doen."