nieuws

21 jun 2000, 00:12

NoordNed opnieuw op matje bij provincie Groningen wegens overvolle treinen

Het openbaar vervoer bedrijf NoordNed wordt door de provincie opnieuw op het matje geroepen omdat het bedrijf op door haar onderhouden treinverbindingen in de provincie Groningen onvoldoende materieel inzet. De Groningse gedeputeerde voor verkeer en vervoer T. Musschenga (CDA) is ongelukkig net het feit dat het soms zo vol is in door NoordNed ingezette treinen, dat passagiers die willen instappen niet meegenomen kunnen worden. Het probleem speelt met name in de gemeente Winsum.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Onlangs nog werd NoordNed door de provincie berispt omdat het bedrijf niet in staat was om eerste klas coupé’s in te zetten, terwijl dat wel was afgesproken bij de aanbesteding van drie treintrajecten in Groningen.
Volgens Musschenga heeft NoordNed aangegeven problemen te hebben met het vinden van geschikt materieel. ‘Maar er stond duidelijk in ons bestek hoeveel materieel er ingezet zou moeten worden in Groningen. Dat moet je als bedrijf dan wel nakomen’. Nog deze week zal er een gesprek plaats vinden tussen de provincie en NoordNed.