nieuws

27 jun 2000, 00:12

Noorderpoortcollege Jaarprijs 2000 gaat naar Eidarus Salah

Eidarus Salah heeft de Noorderpoortcollege Jaarprijs 2000 gewonnen. Salah vluchtte negen jaar gelden uit Somalië. ‘Hij heeft zich in korte tijd de Nederlandse taal bovengemiddeld eigen gemaakt. Daarnaast is hij leergierig, zet hij zich met de volledige 100% in tijdens praktijklessen en is hij zeer collegiaal’, maakte het Noorderpoortcollege bekend. Salah kreeg een aanbeveling van het biologisch centrum in Haren, een onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is in dit centrum bezig met het opdoen van praktijkervaring. De winnaar wordt aangewezen door een onafhankelijke jury. In deze jury hebben zowel vertegenwoordigers van de overheid als het bedrijfsleven zitting. De voorzitter was burgemeester Vlietstra van Winschoten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Uit de handen van gedeputeerde M. de Meijer ontving hij vrijdagmiddag een gouden speld en vijfhonderd gulden aan kleding. De uitreiking in De Oosterpoort werd gepresenteerd door Hanneke Kappen.
De organisatie maakte er een grootse show van. Zo was top-illusionist Hans Klok op de planken te zien met een spektakel en trad het ‘Dence Danse’-orkest op. De selectie vond plaats uit de duizenden studenten van het college. Er werden elf kandidaten genomineerd. Al deze kandidaten ontvingen een zilveren speld.