nieuws

03 jul 2000, 00:12

Noordelijke Dagblad Combinatie samen met Telegraaf in internet

De Noordelijke Dagblad Combinatie – uitgeefster van het Nieuwsblad van het Noorden, Groninger Dagblad, Drentse Courant en Leeuwarder Courant – gaat samenwerken met De Telegraaf op het gebied van internet

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De NDC gaat samen met De Telegraaf een nieuw internet bedrijf vormen, waarmee een investering is gemoeid van enkele miljoenen guldens. Aan dat nieuwe bedrijf nemen ook de regionale dagbladen van De Telegraaf in Limburg, Noord- en Zuid Holland deel.
Volgens de directie van de NDC is voor samenwerking met De Telegraaf gekozen omdat er de komende jaren enorme investeringen in de elektronische media nodig zijn. Volgens de NDC zijn er met een sterke partner als De Telegraaf betere mogelijkheden om ook op het gebied van internet een rol van betekenis te spelen.
Het is de bedoeling dat er één centraal bedrijf komt dat de productiestroom van nieuws en commerciële activiteiten van de aangesloten dagbladen coördineert. De nieuwe samenwerking heeft geen gevolgen voor de huidige dagbladen van de NDC die op internet te vinden zijn. De oprichting van het nieuwe bedrijf is al vast bedoeld voor de komst van breedband-internet binnen enkele jaren. Daarbij kan dan ook muziek van de eigen radio-omroep Rebecca aan de website worden toegevoegd, evenals spelletjes en televisiebeelden.