nieuws

20 mrt 2001, 00:12

Mevrouw Kiki opent Boomfeestdag in Groningen

Mevrouw Kiki, geharnst tegenstandster van tal van gemeentelijke plannen, is door de gemeente gevraagd voor een officiële opening

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De landelijke Boomfeestdag wordt dit jaar gehouden op woensdag 21 maart. In de gemeente Groningen doen kinderen van de Boerhaaveschool deze keer het zware werk. Zij gaan met de hulp van medewerkers van Openbare Werken zo’n 25 bomen planten in de wijk Hoornse Park. De eerste boom neemt beschermvrouwe Kiki voor haar rekening samen met mevrouw Baarveld, leidster van groep 8.
De leerlingen van groep 8 van de Boerhaaveschool gaan elk een es, wilg of els planten in het groengebied aan het eind van de Aletta Jacobsstraat. Maar eerst krijgen de kinderen op de schoollocatie aan de Donderslaan een diavoorstelling over monumentale bomen, met toelichting door de gemeentelijke boomdeskundigen Burm en Dolstra. Daarna gaat het op de fiets naar de plantlocatie in Hoornse Park. Omstreeks 10.30 uur zetten Kiki en mevrouw Baarveld daar de eerste schop in de grond onder vlagvertoon en muzikale begeleiding. Na afloop krijgen de kinderen het speciale Boomfeestdag-vaantje en gaan ze terug naar hun school. Dan is het tijd voor iets lekkers en bovendien mogen ze mevrouw Kiki dan nog van alles over bomen vragen.