nieuws

10 mei 2010, 16:04

Man verdacht van moord op vermiste echtgenote

De 62-jarige Kasem M. uit het Groningse Siddeburen die eind januari werd opgepakt wegens mogelijke betrokkenheid bij de verdwijning van zijn 36-jarige vrouw, wordt vervolgd voor moord. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) maandag gemeld tijdens een pro-formazitting bij de rechtbank in Groningen. Het lichaam van de vrouw is nog niet gevonden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens justitie is er voldoende bewijs om M. langer vast te houden.

In het bed van het echtpaar is bloed aangetroffen en ook vindt het OM het verdacht dat de man de dag voor de verdwijning van zijn vrouw geld van haar rekening op zijn eigen rekening heeft laten overschrijven.

Verder zou de verdachte een poetsdoek met DNA van de vrouw in een openbare prullenbak hebben weggegooid en komen zijn verklaringen niet overeen met verklaringen van getuigen.

M. ontkent iets met de verdwijning van Illham Bencheln, zijn vrouw, te maken te hebben. ,,Dit is een normale vermissingszaak, er is geen sprake van een misdrijf’’, aldus zijn advocaat. Het OM wilde de verdachte laten onderzoeken in het Pieter Baancentrum, maar M. liet tijdens de pro-formazitting weten niet mee te willen werken. De rechtbank concludeerde daarop dat een onderzoek zinloos is.

Bencheln verdween op 10 januari. Pas acht dagen later werd de politie door drie vriendinnen van de vrouw op de hoogte gebracht van haar vermissing. Haar man deed kort daarna aangifte. Agenten hebben onder meer na een tip in het Afwateringskanaal bij Steendam in Groningen naar haar lichaam gezocht, maar niets gevonden. Volgens het OM heeft de vrouw sinds haar vermissing geen contact meer gezocht met familie of vrienden en geen geld opgenomen van haar rekening.