nieuws

15 mrt 2002, 00:12

‘Laurus mag Basismarkt in Veendam niet sluiten’

Laurus mag het Basismarkt-filiaal in het Veendamse winkelcentrum Winkler Prins Passage niet sluiten. Dat betoogde advocaat P. Wanders namens de eigenaar van het winkelcentrum, Altera Vastgoed, maandag in kort geding tegen het supermarktconcern voor de rechtbank in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De eigenaar van de Winkler Prins Passage, Altera Vastgoed, meent dat sluiting desastreuze gevolgen heeft voor het winkelcentrum en de aangesloten winkeliers. Zonder een supermarkt trekt het centrum veel minder bezoekers, aldus Wanders. Dat Laurus garant staat voor de huur tot eind 2008, vindt de eigenaar niet voldoende.
Laurus heeft inmiddels schoenenzaak Bristol als onderhuurder aangetrokken, nadat het concern geen alternatieve supermarkt had weten aan te trekken. Voor Altera is dit onbespreekbaar. ,,Consumenten hebben iedere dag voedsel nodig en sporadisch schoenen. De Basismarkt is een dagelijkse trekker'', aldus Wanders.
De uitspraak van de rechtbank in Groningen is van belang voor een reeks soortgelijke procedures die in andere plaatsen in het land worden voorbereid. Volgens advocaat P. Van Steen van Laurus staan er meer van dergelijke zaken op stapel. Het vonnis volgt 21 maart.
Laurus kondigde november vorig jaar aan zijn formule Basismarkt te willen afstoten. Van de 166 filialen zijn er inmiddels 61 verkocht, de overige 105 gaan per 1 april dicht, ook die in Veendam.