nieuws

27 apr 2016, 11:11

Koningsdag: wat is er te doen in Groningen?

Koningsdag: wat is er te doen in Groningen?

Het lijkt een regenachtige Koningsdag te worden, maar dat mag de pret niet drukken. In Groningen is namelijk van alles te doen!

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wie niks wil missen, moet eigenlijk al vroeg uit de veren. Op de Ubbo Emmiussingel, Praediniussingel, Ganzevoortsingel en Coehoornsingel gaat om 9.00 uur de traditionele Vrijmarkt van start waar je met een beetje mazzel voor een prikkie de leukste spulletjes op de kop kunt tikken.

Op het podium op de Vismarkt begint om 10.00 uur een kinderdisco, waarna bands, artiesten en dj’s na het middaguur het stokje overnemen. Onder andere Kenny B geeft hier een optreden. Op het podium op de Grote Markt barst het feest ook ’s ochtends al los met de Telekids Discoshow. Tal van artiesten, waaronder Sandra van Nieuwland, beklimmen daarna het podium.

Ook in de rest van de binnenstad is er van alles te doen. De Westerhaven staat in het teken van sport en spel. Er staan voertuigen van de Koninklijke Landmacht en ook een boot van de Reddingsbrigade. Vergeet ook de wijken niet: in Helpman is er de traditionele kindervrijmarkt en wie geen zin heeft om nat te regenen kan terecht in winkelcentrum Paddepoel. Hier is een overdekte rommelmarkt.

Op de Drafbaan in het Stadspark kunnen bezoekers uit hun dak gaan op het dancefestival Kingsland. Dimitri Vegas & Like Mike, de nummer 1 dj’s van de wereld, zijn de hoofdact van het festival, maar bij deze namen blijft het niet. Ook onder meer Don Diablo, Blasterjaxx, Fedde le Grand, Headhunterz, Yellow Claw en Nicky Romero treden op. Kraantje Pappie, Lil’ Kleine en Ronnie Flex staan geprogrammeerd op het Tiktak-podium. Kingsland vindt al jaren plaats in Amsterdam. Daar trok het feest vorig jaar 35.000 mensen.

Voor een volledig overzicht: www.oranjegroningen.nl