nieuws

08 jan 2002, 00:12

Kok levert bijdrage aan boek over oud-burgemeester Buiter

Premier Kok heeft een bijdrage geleverd aan een gedenkboek voor de vroegere burgemeester van Groningen, Harm Buiter. Hij haalt daarin herinneringen op aan Buiter, die hij nog kende uit de tijd dat beiden actief waren in het vakbondswerk.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gedenkboek voor Buiter verschijnt dinsdagmiddag. Aanleiding voor het samenstellen van het boek door journaliste Hanneke Boonstra, vormt het feit dat Buiter tachtig jaar is geworden. Groningen laat dat feit niet ongemerkt voorbij gaan. Behalve dat er een gedenkboekje komt is er dinsdagmiddag 8 januari ook een feestelijke ontvangst in de Lutherse Kerk in de Haddingestraat 23. Deze wordt gevolgd door een speciaal verjaardagsconcert voor de ex-burgemeester.
De soms wat norse Buiter was burgemeester van Groningen in de roerige ‘linkse’ jaren zeventig. Hij slaagde er toen wonderwel in het college van B en W met jonge, ambitieuze wethouders als Max ven den Berg, Jacques Wallage en Jost Staatsen overeind te houden. Buiter was ook het grote voorbeeld en vaderfiguur voor de huidige burgemeester Jacques Wallage. Die begon zijn loopbaan als wethouder van verkeer bij burgemeester Buiter.