nieuws

28 jun 2000, 00:12

Jonge Democraten: ‘Koopgoot wordt ramp’

Geen opstoppingen op de Diepenring, geen koopgoot en geen uniforme Noordwand. Dat zijn de punten waar de Groningse Jonge Democraten de aandacht op vestigen in een reactie op de plannen rond de ‘Nieuwe Noordzijde’. De koopgoot zou ‘geliefd bij zwervers, gemeden door Groningers’ worden. ‘Een ramp’, vreest de JD.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De JD ziet de koopgoot in Rotterdam als negatief voorbeeld, net als het beruchte Hoog Catharijne in Utrecht. Het zou onveilig zijn en bovendien te donker. Om een te uniform uiterlijk te voorkomen, zou het een idee zijn niet voor en architect te kiezen.
De Democraten vinden dat de gemeente ‘moed heeft getoond’ met het ambitieuze plan voor de Nieuwe Noordzijde. ‘Nu moet ze ook krachtige randvoorwaarden durven stellen’, zo stellen zij. ‘Als in het voorjaar een referendum wordt gehouden, moet de gemeente een goed plan kunnen voorleggen aan de burgers’.
De Jonge Democraten menen, dat de Groningers bang zijn, dat het Noordzijdeplan teveel door ‘het grootkapitaal’ wordt beheerst. Zonder de V&D zouden de plannen niet haalbaar zijn, constateren democraten. De JD is overigens geen voorstander van een parkeergarage. Maar ‘de auto’s die er onder de grond bijkomen, verdwijnen boven de grond’, zo redeneert de JD.