nieuws

10 mei 2016, 10:10

IJssalon Talamini weer terug in de Stad

IJssalon Talamini weer terug in de Stad

IJssalon Talamini keert weer terug naar Groningen. Eind mei moeten de deuren van de voorheen populaire ijssalon op de Grote Markt weer open gaan. Dat meldt althans het Dagblad van het Noorden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De ijssalon van Antonio Talamini was jarenlang een begrip in de binnenstad van Groningen. De salon werd in 1954 geopend en was toen de eerste ijszaak van Groningen. Later verhuisde Talamini naar de Grote Markt en in 1991 werd de zaak overgenomen door Enrico Fiorin, een neef van Talamini. Hij veranderde de naam van de zaak in Fiorin.

Ondanks de hoge temperaturen zijn de deuren van Fiorin gesloten gebleven. Dat komt omdat het huurcontract van Fiorin is afgelopen en dit niet is verlengd. De familie Talamini is nog steeds eigenaar van het pand en heeft besloten om de ijssalon zelf weer te gaan runnen.

Bernardo Talamini, de zoon van de inmiddels overleden Antonia, gaat de zaak weer runnen. Hij staat straks samen met zijn zoon Andrea in de zaak, die eerst nog grondig wordt aangepakt. Talamini hoopt rond 22 mei weer open te gaan.